vineri, 14 ianuarie 2011

Povestea Quilling-ului


         Quilling este o veche formă de artă ale cărei începuturi datează din secolul 15 . Unele izvoare duc chiar la date mai timpurii , din secolele 14 , sau chiar 13 . În orice caz, istoria quillingului este strâns legată de istoria hârtiei, acesta fiind materialul de bază în quilling. Quillingul este folosit pentru a decora felicitări , rame foto , tablouri , cutii , suporturi pentru lumânări ,  etc. Uneori , alături de formele rulate din hârtie sunt folosite și alte materiale, cum ar fi: sârma răsucită , flori de ceară , cochilii , fundițe din material textil . Este o formă de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate și lipite împreuna pentru a crea modele decorative . PAPER-rulare , FILIGRAN și QUILLING sunt toate numele care s-au dat acestui meșteșug în istoria sa lungă. Meșteșugul a devenit din ce în ce mai popular și pot fi găsite numeroase lucrări în galeriile de artă din toată lumea , QUILLING-ul fiind o artă care este practicata atât de tineri cât și de bătrâni .
Este distractivă , accesibilă tuturor și am găsit-o a fi destul de relaxantă .
Am descoperit întâmplător acestă tehnică pe internet , dar din acel moment a devenit un hobby care mi-a schimbat complet viața .
În tablourile realizate am îmbinat pictura cu tehnica quilling ..... spun asta deoarece fondul este pictat cu vopsea pe bază de ulei , iar tematica fiecărui tablou este facută prin tehnica quilling , utilizând fâșii din hârtie de 3 mm . Rama tablourilor este facută dintr-un carton foarte gros .
Am foarte multe lucruri frumoase de făcut în acest domeniu , dar creșterea fetiței mele este pe primul plan , apoi soțul și la urmă quilling-ul  .

Aceasta este povestea mea , și sper să vă placă ceea ce am realizat .